Omroeplicentie

De afgelopen weken heeft dit onderwerp  op de agenda gestaan, wie gaat de komende 5 jaar DE omroep van Bodegraven Reeuwijk worden: naast BR 6 heeft ook Editie Groene Hart een aanvraag ingediend. De belangen zijn groot, er is een bedrag van € 100.000 mee gemoeid. 

Voor onze raadsleden staat altijd voorop dat wij het beste willen voor onze prachtige gemeente . En volgens ons is het het beste als de 2 omroepen samen gaan werken. Ze vullen elkaar namelijk aan. Degelijkheid en ervaring bij BR 6 en visie, enthousiasme en kwaliteit bij EDGH. 

Helaas is BR 6 niet bereid tot samenwerken en ligt er een adviesrapport van een onafhankelijke commissie die BR 6 als de beste kandidaat kwalificeert. Op de zorgvuldigheid van dit rapport valt wel het een en ander af te dingen. Zo is de puntentelling op basis waarvan BR 6 het beste scoort niet correct en hebben wij de indruk dat delen van het onderzoek haastig zijn uitgevoerd . 

In samenwerking met andere partijen heeft LOKAAL liberaal nogmaals op samenwerking aangedrongen bij voorkeur binnen een koepelorganisatie. BR 6 was hiertoe niet bereid en heeft in een eerder stadium zelfs gesteld dat een dergelijke organisatie wettelijk niet is toegestaan. Dat laatste is onjuist. 

Helaas bleek er sprake van een coalitie afspraak om BR 6 als voorkeurskandidaat bij de mediaraad voor te leggen. De mediaraad  neemt dit advies mee bij de toekenning van de licentie voor de komende 5 jaar. 

Onze fractie heeft een ongemakkelijk gevoel bij het doorlopen proces en bij delen van het adviesrapport. Het is jammer dat de coalitiepartijen onvoldoende daadkracht hebben getoond de samenwerking af te dwingen. De crux zit hem namelijk in de onverenigbaarheid van karakters bij een beperkt aantal personen. Bij EDGH is men zich hiervan bewust en is er bereidheid van betrokkenen om een stapje terug te doen. Bij BR 6 is die bereidheid er niet. Er lijkt sprake van een winnaar maar eigenlijk kent de uitkomst van dit proces alleen maar verliezers: EDGH grijpt naast de licentie, BR 6 mist nu het enthousiasme en de visie van EDGH.  De inwoners van onze gemeente waren beter af geweest met een combinatie van beiden. En voor wat betreft de gemeenteraad blijkt weer eens pijnlijk duidelijk een gebrek aan ruggengraat en visie. Kortom het moet anders! 

je kan direct met ons chatten
Send via WhatsApp