Wie is Frank Rijkaart?

Frank omschrijft zichzelf ’t liefst als sociaal liberaal en woont al zijn hele leven in Bodegraven.

Na een carrière als beroepsmilitair volgde een stap naar de Nationale politie. Hier heeft hij diverse functies bekleed op straat en is hij zich later bezig gaan houden met de bestrijding van ondermijning, financieel economische criminaliteit en openbare orde en veiligheid.

Rechtvaardigheid en eerlijkheid zijn kernwaarden die dan ook door hem gedragen worden.

Frank heeft op jonge leeftijd gevoetbald bij vv ESTO, maar was volgens eigen zeggen weinig talenvol.  Hij is daarna lid geworden van BZ&PC in Bodegraven waar hij als een van de weinige spelers alle teams heeft doorlopen en ook het eerste team heeft gehaald. Naast zijn waterpolo carrière heeft hij diverse vrijwilligersfuncties bekleed en geruime tijd aan krachtsport gedaan bij diverse sportscholen in Bodegraven.

In 2013 trad hij toe tot de lokale politiek. Hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor sport en jongerenhuisvesting. Met zijn aanpak (het betrekken van inwoners en als politicus een gezamenlijk plan presenteren aan de gemeenteraad) heeft hij een stukje vernieuwing gebracht. Deze werkwijze paste hij voor het eerst toe op de bouw van het nieuwe zwembad De Kuil. Een project wat in recordtempo is gerealiseerd. 

Recent maakte Frank als eerste raadslid de stap naar Lokaal Liberaal. Hij is van mening dat hij hiermee een meer lokaal gedragen beleid met een liberale insteek kan vormgeven zonder de last van een landelijke partij. 

“De politiek bracht mij in contact met mensen die ik anders nooit had ontmoet en op plekken waar ik anders nooit was geweest. Ik hoop dat de kiezer mijn inzet van de afgelopen jaren voldoende weet te waarderen en Lokaal Liberaal het vertrouwen geeft voor de volgende verkiezingen.”

je kan direct met ons chatten
Send via WhatsApp