Eerste grote verkiezingsdebat

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14, 15 en 16 maart worden er in Bodegraven-Reeuwijk 2 grote verkiezingsdebatten gehouden: op 1 maart in De Brug in Reeuwijk en op 8 maart in het Evertshuis.

Namens lokaal liberaal nam ik deel aan het eerste lijsttrekkersdebat. Altijd weer spannend maar goed voorbereid en getraind had ik er zin in! We waren verder goed vertegenwoordigd door een aantal kandidaten en dat voelt als een enorme steun. 

Er waren 2 stellingen.  Namens Lokaal Liberaal mocht ik op een van de stellingen onze visie geven. Het ging om functioneren van de gemeenschappelijke regelingen. Gemeenschappelijke regelingen zijn samenwerking met andere gemeenten. Voorbeelden hiervan zijn Cyclus (afval) en Ferm Werk, dat zorgt voor de integratie van werkzoekenden en de Regionale energiestrategie.

Onze visie is dat geen van die regelingen naar tevredenheid werkt. Er moet dus een evaluatie komen en een visie worden ontwikkeld of en hoe we hiermee door willen gaan. Daarbij moeten we ons wel realiseren dat we een kleine gemeente zijn en een zekere vorm van samenwerking op een aantal terreinen noodzakelijk is.

Verder hebben we met elkaar gedebatteerd over de woningmarkt waarbij ik met name onze visie over de starters en doorstroming naar voren heb gebracht.

Na afloop kreeg ik van een aantal raadsleden van andere partijen terug dat ze het een wat mat debat vonden met maar 1 smaakmaker, en dat was ik. Ook Henri Stolwijk, een van de presentatoren, gaf dat terug.  “In plaats van hey opdreunen van je eigen verhaal ging je het debat aan, op sommige momenten scherp”

Maar het kan natuurlijk altijd beter, dus voor het debat op 8 maart ga ik mij met jullie hulp nog beter voorbereiden.

Dan ten slotte nog dit. Mij viel na afloop op dat het CDA, de SGP en de VVD wel heel erg op elkaars schoot zaten. Tekent zich hier een nieuwe coalitie af? Laten we het alsjeblieft niet zo ver laten komen mensen, dan gaat er namelijk niets veranderen. Er komt dan niets terecht van de nieuwe bestuurscultuur en ook de financiële afgrond komt dan met stappen dichterbij.

Daarom echt mijn verzoek aan jullie, zorg dat onze inwoners op de hoogte zijn van ons programma, laat je gezicht zien en zorg ervoor dat je vrienden, kennissen en mede inwoners op de hoogt zijn van Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk.  Alleen met een fiks aantal zetels doen we er toe en kunnen de andere partijen niet om ons heen.

We hebben een prachtig en realistisch programma en goede mensen op de lijst. Vanuit die stevige basis kunnen we trots zijn op elkaar en ervoor gaan. Ik vind het in ieder geval eervol om namens jullie de debatten te mogen voeren!

Een ieder veel succes de komende dagen! En heb je hulp nodig bij je campagne? Bel Frank, Richard of mij (Willem Zuyderduyn), wij staan voor je klaar!

Volg ons en like dit bericht:
je kan direct met ons chatten
Send via WhatsApp