Verkiezing Beste Raadslid

Willem Zuyderduyn hoort bij de 3 beste raadsleden van het Groene Hart en aangrenzende gemeenten 

Willem Zuyderduyn bij de beste drie raadsleden van het Groene Hart

Dat is het geval volgens www.besteraadslid.nl. Ieder jaar organiseert het Perikles instituut in samenwerking met de Volkskrant de verkiezing “het beste raadslid van Nederland.”  Vanuit de 47 gemeenten in en aan het Groene Hart (bron Wikipedia) zijn 56 kandidaten genomineerd. Landelijk komt het aantal nominaties uit op 435. 

Willem Zuyderduyn, lijsttrekker van Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk, heeft in totaal 207 stemmen gekregen en is hiermee in het Groene Hart geëindigd op nummer 3, een podium plaats dus.

De 50 raadsleden met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. Met zijn nummer 3 in het Groene Hart, en als enige uit Bodegraven-Reeuwijk, hoort Willem daar ook bij. 

Uit deze 50 raadsleden worden uiteindelijk 12 raadsleden gekozen die doorgaan naar de finale. Wij hopen natuurlijk dat Willem ook hier hoog scoort! 

Lou Harten, voorzitter van Lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk, is trots op het bereikte resultaat. “Willem Zuyderduyn ken ik als iemand die zich met hart en ziel en met volle overtuiging inzet om onze gemeente beter te maken. Het is mooi dat zijn optreden als gemeenteraadslid bij anderen ook niet onopgemerkt is gebleven.”

Willem is een beetje stil van deze waardering voor zijn inzet als raadslid. “Als je genomineerd wordt door iemand, dan is dat al bijzonder. Iemand gunt jou dat en dat doet mij goed. Als deze nominatie dan zo breed wordt gesteund, en als je dan ook nog door mag naar de tweede ronde, dan word je daar wel een beetje stil van ja”.

Op 4 maart wordt bekend gemaakt welke 12 kandidaten door zijn naar de finale. Dan kan er opnieuw worden gestemd. Het worden dus nog een paar spannende dagen. 

Volg ons en like dit bericht:
je kan direct met ons chatten
Send via WhatsApp