Afscheid – met een lach en een traan

Nadat Lou Harten en ik op 25 augustus 2021 lokaal Liberaal Bodegraven-Reeuwijk hadden opgericht (ongeveer een jaar nadat ik in Reeuwijk-Brug was komen wonen), brak er een spannende en turbulente tijd aan. Nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 hadden Frank Rijkaart en Willem Zuyderduyn zich bij ons aangesloten en zaten wij, als kersverse partij, zonder verkiezingen wel in de gemeenteraad! Bij de verkiezingen kwamen we met 2 zetels uit de stembus tevoorschijn. Voorwaar, geen slecht resultaat en Willem en Frank gingen op hun eigen manier aan de gang, gesteund door bestuur en fractievolger Steffan Benders. Voor het bestuur (ondertussen uitgebreid met Max Bukman) brak een relatief rustige tijd aan. Totdat Frank Rijkaart na de Statenverkiezingen van 2023 te kennen gaf voor BBB gedeputeerde te worden in Zuid-Holland. Er werd toen een dringend beroep op mij gedaan om zijn plaats in de gemeenteraad op te vullen. Met Willem Zuyderduyn als fractievoorzitter was dat geen enkel probleem: zijn kennis en ervaring zorgden er voor dat we als een geolied team in goede vriendschap dat raadswerk deden. En toen gebeurde het meest ondenkbare: terwijl ik eind 2023/begin 2024 zeven weken in Australië was om mijn geëmigreerde jongste dochter te bezoeken, werd Willem ernstig ziek en is vervolgens overleden. Tot op de dag van vandaag missen wij hem!

Frits van Dijk kwam als opvolger en ik werd fractievoorzitter. Naast een gewone baan van 45 á 50 uur is dat best wel een zware job: elke week fractievergadering, bijna elke week mis er wel of een commissievergadering of een raadsvergadering, je zou makkelijk 2 of drie avonden op pad kunnen zijn voor de raad. Daarnaast is er de maandelijkse inspraak en om de acht weken het overleg met alle fractievoorzitters. En vergeet dan niet het leeswerk: sommige agendapunten in commissie of raad hebben wel 15 of meer bijlagen, met soms wel 400 bladzijden tekst (dat dat anders zou moeten, is nu wel duidelijk en in het najaar zal daar overgestoken worden). gelukkig hebben we goede en slimme fractievolger (Steffan Benders) die veel leeswerk voor zijn rekening nam.

Ondertussen was er eind 2022 een nieuwe liefde in mijn leven gekomen. Geweldig nieuws, ware het niet dat deze liefde helemaal in Maastricht woont. Tijdens een 14-daagse reis door Frankrijk en Spanje hebben we begin mei 2024 de knoop doorgehakt en besloten dat ik naar Maastricht zou verhuizen. Ik wilde wel het politieke jaar afmaken. En dat is gebeurd. Na de raadsvergadering van 10 juli heb ik mij op 11 juli 2024 ingeschreven in de gemeente Maastricht.

Gisteravond heb ik afscheid genomen als raadslid en is Lou Harten geïnstalleerd als nieuw raadslid. Ik wens Lou en de fractie heel, heel veel succes! het is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk wel erg dankbaar werk. Je kan echt iets betekenen voor de gemeente en haar inwoners. Ikzelf zal voorlopig nog wel betrokken blijven bij “onze” partij, waarschijnlijk in de rol als penningmeester. Aanstaande zaterdag zal ik dus ook gewoon bij de zomerborrel zijn! Ik hoop daar velen van jullie te mogen zien en spreken!

Volg ons en like dit bericht:
je kan direct met ons chatten
Send via WhatsApp